dinsdag 6 juli 2010

Werken in ROC - wees gewaarschuwd

Mijn vrouw heeft na drie contracten dus geen vaste aanstelling gekregen en moet nu een ww uitkering aanvragen. Nu blijkt dat ze geen aanspraak kan maken op de bovenwettelijke uitkering omdat de reguliere cao niet van toepassing is. Ze blijkt voor een onder de ROC de Leijgraaf functionerende BV te hebben gewerkt (ROCV).... ja, daarover hadden ze haar iets moeten vertellen bij de aanstelling .... vergeten. ROC de Leijgraaf is niet de enige school die zo werkt blijkt uit een vraag aan de AOB

"Het is binnen de BVE-sector gebruikelijk geworden dat werknemers niet in dienst zijn van de BVE-instelling maar in dienst zijn bij een BV. De CAO-BVE is dan niet van toepassing. U valt dan buiten de bovenwettelijke WW-regeling. Op uw contract behoort dan ook de naam van de BV te staan en niet van het ROC.

Als u nu gesolliciteerd heeft op een functie binnen het ROC dan heeft het ROC geen verplichtingen aan u want u krijgt dan uw eerste contract bij het ROC. Zij mogen u opnieuw 3 jaar lang een tijdelijk contract geven.

Ik kan u helaas niet positiever berichten.

Met vriendelijke groet,
Informatie en Advies Centrum"

En ondertussen ....

Ondertussen staan er nog steeds vacatures in de krant waarin ROC de Leijgraaf schrijft dat je in dioenst komt van ROC de Leijgraaf terwijl dat helemaal niet waar is, je komt in dienst bij ROCV, een aparte BV, waar de CAO niet voor van toepassing is en de arbeidsvoorwaarden een stuk slechter..... en ROC de Leijgraaf weet dat, "maar zo doen we dat altijd".