vrijdag 9 juli 2010

Reactie SP

Mijn vrouw (57 jaar) werkt als docent met 2 graads bevoegdheid in het MBO op de ROC Leijgraaf, op contractbasis. Ze heeft 3 tijdelijke contracten gehad en moet nu per 1 aug. weg omdat ze haar anders een vaste aanstelling moeten geven, sterker nog: er was een vacature maar daarvoor kwam ze niet in aanmerking omdat ze haar dan een vaste aanstelling zouden hebben moeten geven. De school moet nu op zoek naar een andere leerkracht en mocht dit niet lukken dan kan mijn vrouw wellicht per 1 november (3 maanden na einde laatste tijdelijke contract) weer opnieuw beginnen aan een periode van 3 tijdelijke contracten (met een max. van 2 jaar).

Inmiddels is er in het MBO onderwijs geen baan te krijgen, alle MBO/ROC opleidingen hebben een vacaturestop. Zie website "werken in het mbo". In heel Nederland zijn in totaal 100 vacatures voor alle functies in het MBO, voor Brabant zijn er 22 functies.

Kunt u mij uitleggen of u aankijkt tegen deze manier van handelen van de school en wat u bedoeld met 'van werk naar werk' als er zelf in het onderwijs geen vacatures meer zijn.

Met vriendelijke groet.

Hartelijk dank voor uw email aan de SP. Het is ronduit schandalig hoe uw vrouw wordt behandeld. De SP heeft zich binnen en buiten de Tweede Kamer altijd verzet tegen dit soort "wegwerppersoneel". In het onderwijs is het mogelijk nog ernstiger dan in andere sectoren. Juist in het onderwijs is het van belang dat er mensen werken met veel ervaring.

Vriendelijke groet,

Wouter Groot Koerkamp
Medewerker SP Tweede Kamerfractie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten